Erfarna och pålästa inom olika expertområden

TA EN KAFFE MED OSS

Att vara konsult hos oss kräver lång erfarenhet inom området krishantering. Vi ställer väldigt höga kvalitetskrav på våra medarbetare. Erfarenheterna skall dessutom vara bearbetade på ett sätt som gör att de går att omsätta till teori och ligga till grund för våra insatser.

Vi har lite olika expertområden men grunderna är hämtade från generella principer för krishantering och krisledning.

Murphy Solution har förutom experter inom krishantering även experter inom utveckling och UX. Detta gör det möjligt att tillsammans utveckla vidare mjukvaran Murphy som är ett ”Crisis Management och training system”. Vårt team är lyhörda och otroligt effektiva på att hela tiden sätta kunden och dess behov i fokus. 

Vi ser fram emot att höra från er och hjälpa er vidare på er övnings- och krishanteringsresa.

 

Richard Eklind

VD
070-741 16 18  |  Mejla Richard

Elin Richarz

Seniorkonsult
073-364 38 06  |  Mejla Elin

Plans are nothing, planning is everything.

Eisenhower

INTERVJU MED ELIN

Vem är du Elin?

Jag är en glad och målinriktad person som verkligen njuter av att få jobba med mitt stora intresse. Alla dagar jag får vara med att utveckla hållbara strukturer tillsammans med nyfikna uppdragsgivare, är både utvecklande och givande.

När och varför blev du intresserad av att arbeta med kris- och kontinuitetsfrågor?

Frågorna är verkligen superspännande. Det är när allting ställs på sin spets som verksamhetens verkliga kompetens testas, både den organisatoriska och den individuella. Och förmågan är inte alls unik för kris – finns det underliggande problemställningar, oklarheter i ansvarsfördelning eller andra frågor påverkar det även det vardagliga arbetet. Jag har en bakgrund från projektarbete i Centralafrika, där är det en form av kris varje dag. Belastningen på samhället och organisationer är skyhögt. Vårt samhälle har helt andra förutsättningar att kunna utvecklas hållbart och redundant – och att få vara en del i att bygga denna förmåga driver mig enormt.

Vilka uppdrag tycker du är särskilt spännande?

Jag har ju en bakgrund från flyget så jag tycker att logistikprocesser är riktigt intressanta – snabba flöden med mycket små marginaler i varje steg som bara MÅSTE fungera. Det gäller både människoflöden inom kollektivtrafik och andra infrastrukturella system liksom varuflöden. Sedan kan jag ju inte låta bli att nämna att jag även har en förkärlek för kommuner som med sitt komplexa uppdrag och ansvar verkligen är utmanande att få ihop.

Hur vet du när ditt uppdrag är slutfört?

Mitt mål är alltid att lämna mina kunder med en känsla av trygghet och tillit att det kommer gå bra, att de har förutsättningarna att faktisk möta sina utmaningar. Och att det faktiskt inte är svårt eller tråkigt med varken risk, kris eller kontinuitetsfrågor – utan att alla tydligt ser nyttan med att arbeta med dem! Oavsett om det är ett kortare uppdrag i form av en utbildning eller ett flerårigt samarbete hoppas jag att verksamheten känner att de har fått de verktyg som de behöver för att fortsätta att stärka sin motståndskraft, sin förmåga. Men, att bygga förmåga tar tid och kräver kontinuitet så det går inte att skynda eller hitta snabba lösningar, varken från min eller verksamhetens sida. Det måste bli en bestående förmågehöjning, vi måste – alla – hela tiden bli bättre!

Vad är viktiga ledstjärnor för dig när du arbetar?

Användarvänlighet! Oavsett om uppdraget går mot den individuella eller organisatoriska kompetensen måste det vara anpassat till verksamheten och medarbetarna – det är ju de som ska använda sig av det!

Förtroende – att få stötta i att bygga förmåga kräver en öppenhet och ödmjukhet från båda sidor. Men också att vi är tydliga med vår kompetens och vad vi kan och vad andra kan bättre. Alla våra uppdrag hanteras alltid med sekretess och det är viktigt för mig att kunderna alltid känner sig trygga under ett samarbete, att kunna dela med sig men också att uppdragens syfte och mål alltid tillgodoses.

Mats Bohman

Seniorkonsult
070-354 80 66  |  Mejla Mats

I cannot teach anybody anything. I can only make them think.

Sokrates

INTERVJU MED MATS

Vem är du Mats?

Jag är en av grundarna till Murphy Solution och har arbetat med i stort sett alla uppgifter som finns i ett konsultbolag. Idag är jag senior konsult och föreläsare inom området krisledning. I företaget har jag även rollen som marknadsansvarig vilket jag tycker är ett roligt och utvecklande avbrott från mina traditionella arbetsuppgifter.

Varifrån kommer ditt intresse för pedagogik?

Jag ville tidigt bli lärare och det kom sig av en stor nyfikenhet på lärande och varför vissa tog till sig så bra av utbildning och andra inte. Nu blev jag aldrig lärare i den bemärkelsen men fick möjligheten att förkovra mig i ämnet under mina år inom polisen istället. Innan jag var med och grundade Murphy Solution var jag utbildningschef på Nationella Insatsstyrkan och hade förmånen att få vara en del av en äkta lärande organisation. Det var magiskt att arbeta med alla de beståndsdelar som är viktiga för att utbilda kompetenta medarbetare samt förstå samverkan mellan ledarskap, pedagogik, ledning och utveckling.

Hur ser dina uppdrag ut idag?

Jag arbetar främst med föreläsningar inom ledningsteori och övningar i beslutsfattande. Utöver det får jag ofta rollen som övningsledare eller rådgivare vid större övningar. Mig ringer man också på jourtid för att diskutera händelser och få rådgivning vid svåra val.

Vad är viktigt för dig för att uppnå bra resultat i dina uppdrag?

Jag brinner för att den som har med mig att göra skall få chansen att utvecklas. En av mina absoluta käpphästar är att förmå att översätta teori till praktik. Jag vill verkligen att alla skall känna att det vi pratar om blir förståeligt och förhållandevis enkelt att tillämpa. Har vi övat är det av yttersta vikt att vi förmår förklara det som hände baserat på relevant ledningsteori.

Hur ser du till att hålla din kompetens aktuell och uppdaterad?

Först och främst läser jag. Jag försöker inhämta så mycket som möjligt från forskning och annan litteratur kopplat till vårt verksamhetsområde som bara möjligt. Vi får heller inte glömma allt man lär sig av att diskutera med erfarna ledare och se ledningsgrupper agera i övningar och verkliga händelser. Jag avsätter regelbundet tid för reflektion för att analysera och lära mer.

Andreas Wadström

Seniorkonsult
072-187 74 48  |  Mejla Andreas

Mod är att våga hålla ut. När alla andra ger upp.
Men också att våga tänka om. Och göra något annorlunda. När andra fortsätter på den inslagna vägen.

Anne Swärd

INTERVJU MED ANDREAS

Vem är Andreas?

Jag är en person med en positiv grundinställning, glad och social. Andra beskriver mig som en person med ett rörligt intellekt, lösningsorienterad och snabbtänkt. En person med ett enormt driv och förmåga att genomföra. I privata sammanhang är jag känd som en tävlingsmänniska och träningsnörd som cyklar, springer kör multisport och åker skidor så ofta tillfället bjuds.

Vad är viktigt för dig i rollen som konsult?

Först och främst handlar det om att leverera en högklassig produkt till mina uppdragsgivare. Att vara en resurs som skapar synergier i redan befintlig organisation. För att lyckas med det behövs ett ömsesidigt förtroende som byggs upp över tid, vilket jag eftersträvar i alla mina uppdrag.

När har du roligast på jobbet?

Det är så mycket som gör mig glad på jobbet. Att träffa nya stimulerande människor, trevliga kollegor, utmanande arbetsuppgifter och såklart att lyckas lösa det där problemet som man funderat länge över. Samtidigt finns inget roligare än att jobba tillsammans i en stimulerande grupp som arbetar mot ett gemensamt mål.

Varför är ledningsfrågor så intressant?

För mig handlar ledning om att väcka de starka krafter som finns i varje individ och organisation att skapa kreativa och nyskapande lösningar på framtiden problem. Hur kan det inte vara intressant? Ledningsfrågor är inte heller statiska utan förändras över tid, ta Facebook som ett exempel. När Mark Zuckerberg startade FB på sitt studentrum med fyra av sina klasskamrater på Harvard hade organisationen helt andra ledningsbehov än de som finns idag.

Fredrik Dahlman

Utvecklare

Sebastian Sandskär

Utvecklare

Hernán Gil

Marknad

“Never let your sense of morals prevent you from doing what is right.”

― Isaac Asimov

INTERVJU MED HERNAN

Vem är Hernán?

Jag är en otroligt positiv, ambitiös och empatiskt person som samtidigt är otroligt optimistisk och lätt att hänga och arbeta med.

Vad är viktigt för dig i din roll?

Att kunna sätta sig in i andra personers situationer och kunna navigera vardagen genom deras ögon. Detta är otroligt viktigt för att nå rätt person vid rätt tillfälle.

När har du roligast på jobbet?

När jag arbetar tillsammans med andra likasinnade och utvecklar produkter och tjänster som hjälper både organisationer och företag att förbereda och utbilda sig inför framtida incidenter och kriser.

Podcast

Lyssna på Krisledningspodden

Följ oss

Nyhetsbrev

Besöksadress:
Kemistvägen 2A
183 79 Täby

kontakt@murphysolution.com